El poble de Catalunya continua la seva lluita per la sobirania

Declaració del Comitè Executiu del POSI – 9 de novembre de 2014

(format PDF: catalàcastellà) – (leer en castellano)

Més de dos milions tres-cents mil catalans s’han mobilitzat avui contra la decisió del govern Rajoy i del règim de la Monarquia d’impedir-los votar. Centenars de milers ho han fet per expressar el fàstic contra un govern corrupte i antisocial que impedeix la democràcia. Les provocacions i amenaces només han servit per fer que hagi participat molta més gent, entre els quals, 40.000 voluntaris que han fet possible la infraestructura mínima per poder votar. El règim constitucional del 78 s’enfonsa i no pot oferir cap sortida democràtica a l’actual situació, a part de més sofriments, corrupció i retallades. Per això, en absència d’un veritable referèndum, el poble de Catalunya ha utilitzat la convocatòria d’aquest 9-N per dir que vol exercir la sobirania per poder sortir del marc polític que l’ofega, per anul·lar totes les retallades i per enfrontar-se als banquers i a les seves exigències. Exactament igual que tots els pobles que pateixen les polítiques imposades per la Troica.

Però la mobilització permanent i massiva del poble català, erigida en l’expressió més avançada de la indignació que arbora tots els treballadors i pobles de l’Estat espanyol, demostra que és possible revertir aquesta situació i obrir un futur de llibertat per a tots. El govern Rajoy ha fet fallida, atrapat entre la resistència massiva a la seva política i haver de suportar el pes del règim que representa. La decisió del poble català d’acudir a votar aquest 9-N, malgrat tots els obstacles, en realitat és una crida a la mobilització perquè no continuï NI UN DIA MÉS AQUEST GOVERN corrupte que només serveix per negar la democràcia, aplicar les retallades i enfrontar els pobles com a fórmula per sobreviure políticament. CAL OBRIR EL CAMÍ DE LA REPÚBLICA, de la República Catalana, de la República Basca, d’un nou procés constituent que permeti realment l’exercici del dret d’autodeterminació, element bàsic de tota democràcia, i la fraternitat entre els pobles que solament pot materialitzar-se en una Unió Lliure de repúbliques lliures dels pobles de l’Estat espanyol.

Més que mai, tots aquells que es reclamen dels drets dels treballadors tenen una responsabilitat enorme. Els dirigents del PSOE no poden seguir sostenint el govern Rajoy, i els dirigents de les confederacions sindicals de CCOO i UGT tenen també la responsabilitat de no deixar soles la CONC i la UGT catalana, que han cridat els treballadors a mobilitzar-se pels drets nacionals i socials.

La determinació de lluita del poble de Catalunya per la seva sobirania continuarà. Davant els diferents escenaris que poden dibuixar-se en els propers dies, el POSI reitera la necessitat de construir una força que conjumini la lluita pels drets nacionals i socials; que combati per l’anul·lació de totes les retallades, per la derogació de la reforma laboral; per plantar cara a les institucions corruptes del règim monàrquic i de la Unió Europea; contra les polítiques que aplica el govern Rajoy i també el govern d’Artur Mas, que mentre parla de sobirania se sotmet igual que Rajoy a les exigències de Brussel·les. Aixecar aquesta força és un objectiu pel qual lluitem amb militants i col·lectius de les organitzacions obreres i populars. És indispensable ajuntar forces per la unitat dels treballadors i les seves organitzacions, per l’ALIANÇA DE TREBALLADORS I POBLES de tot l’Estat espanyol, interessats com el poble català a posar fi a la legalitat constitucional que ens oprimeix tots. Aquesta és l’única sortida que pot obrir una perspectiva favorable per als treballadors.

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.