Declaració del Comitè Nacional de Catalunya del POSI

(Declaracio en format PDF)

Si la legalitat constitucional prohibeix votar, si s’impedeix la democràcia, el que s’ha de posar en qüestió és la continuitat del règim monàrquic

Els drets dels treballadors i dels pobles no hi caben, en aquesta Constitució

DeclaraPOSI_cat11sHo ha dit repetidament Rajoy, avalat fa poc per Merkel: la consulta no es pot fer perquè ho impedeix la Constitució. Cada dia que passa es fa més evident que la legalitat que representa el Tribunal Constitucional i el règim de la Monarquia, no serveixen per garantir la democràcia, i són contraris als interessos dels treballadors i dels pobles. Ja s’ha demostrat prou. La última vegada, avalant els aspectes més durs de la reforma laboral contra la que milions de treballadors varen anar a la vaga general. Si la legalitat constitucional nega els drets nacionals i socials, el que està en qüestió és la continuitat del règim monàrquic.

Una crida a la mobilització de tothom

Més encara, quan des de fa mesos es desenvolupa una campanya sistemàtica contra Catalunya amb l’objectiu polític d’aïllar-la de la resta de treballadors i pobles. Amb aquesta intencionalitat han associat la corrupció generalitzada que envolta el conjunt de l’Estat parasitari en molts aspectes, amb l’aspiració dels catalans a la sobirania. És una operació política que busca desesperadament trencar el potent moviment que té com a punta de llança Catalunya, i impedir que la flama de la mobilització del poble català acabi encenent la de tots els pobles de l’Estat espanyol contra la Monarquia. Els dirigents del PSOE tenen una gran responsablitat a aturar aquesta campanya de divisió, i no poden continuar aliniats amb qui impedeix la democràcia. Igual que els dirigents confederals de CCOO i UGT tenen la responsabilitat de no deixar sols als treballadors catalans, i l’obligació de donar suport a la crida realitzada per la CONC i la UGT de Catalunya per a que el dret a decidir no sigui una pantalla per a obviar les reivindicacions socials i la lluita contra les retallades.

Amb retallades no hi ha sobirania

El poble català vol votar, vol poder decidir el seu destí. Però vol la sobirania per poder defensar-se de les polítiques d’ajust, de les retallades, de totes les mesures que enfonsen la sanitat i l’ensenyament públics. El dret a decidir només té raó de ser si té un contingut social. Volem la sobirania, per a Catalunya i per a tots els pobles, per poder lluitar contra la reforma laboral i contra les institucions antidemocràtiques de la UE que imposen mesures contra els ciutadans. Perquè no hi ha democràcia ni sobirania possible si s’apliquen les regles que imposa el capital financer a través d’institucions com el Fons Monetari Internacional, el Banc Central Europeu o la Comissió Europea.

Per una Aliança dels Treballadors i dels Pobles

Ha arribat l’hora de que el poble de Catalunya, tots els pobles de l’Estat espanyol, tots els treballadors, ens unim per fer fora tots els obtacles que impedeixen l’exercici real de la democràcia, el dret de tothom a poder decidir. Cal una sortida urgent, democràtica, republicana, que obri un període constituent que doni la paraula al poble. El POSI, que ha lluitat des de la seva fundació per fer fora el règim de la Monarquia hereva del franquisme, per la República, per la Unió lliure de Repúbliques lliures de l’Estat espanyol, considera que no hi ha tasca més urgent en aquests moments que la d’agrupar-nos –com proposa el Comitè per l’Aliança de Treballadors i Pobles– per defensar el dret del poble català a poder votar, per acabar amb el règim i la legalitat que ho impedeix i que nega els drets socials i nacionals.

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.