La defensa dels treballadors immigrants, essència del moviment obrer

Carta Setmanal 978 per descarregar en PDF

La defensa dels treballadors immigrants, com a part de la classe obrera del país en què viuen, forma part de l’essència del moviment obrer. La I Internacional es va fundar en un míting a Londres, que va tenir entre els seus assumptes més importants la qüestió dels treballadors immigrants irlandesos.

Recentment s’han aprovat o es tramiten lleis altament restrictives contra els treballadors immigrants a França, Gran Bretanya i Alemanya. Reproduïm en aquesta Carta un article aparegut al diari SOPODE, en el qual participen els militants alemanys del IV Internacional, sobre la “Llei de Millora de la repatriació” i les mobilitzacions convocades en aquest país “contra la dreta”.

Unitat del poble i del govern, tots plegats “contra la dreta”?

S’està exagerant la indignació pública per una suposada reunió secreta de membres de l’AFD i la CDU amb extremistes de dreta i empresaris a Potsdam el 25 de novembre de 2023, en la qual es van discutir els plans de retorn dels immigrants. 

Secret? Les fotos preses per l’ Oficina per a la Protecció de la Constitució es presenten a tots els mitjans de comunicació.  Qui pot dubtar que l’Oficina per a la Protecció de la Constitució ha col·locat allà un agent provocador?

Al gener van començar les manifestacions controlades pel govern “contra la dreta – per la protecció de la democràcia”, dirigides pel govern i recolzades per tots els partits establerts i les direccions sindicals, esperonades per una fingida indignació, perquè després de tot, els plans racistes de l’AfD per a les deportacions massives de persones d’origen migrant no eren desconegudes ni tan sols abans.   I el govern de Scholz segueix endavant amb les deportacions amb mesures cada vegada més noves.

En els mitjans de comunicació, les imatges i els reportatges s’acumulen sobre cents i més de milers, sobre el més d’un milió de persones que s’han reunit a tot Alemanya.

Amb els dirigents dels partits de la coalició semàfor, amb representants de la CDU i del Partit de l’Esquerra, manifestar-se contra ladreta”?

Les invocacions del comú entre el govern i el poble només poden ser caracteritzades com a hipòcrites. En fer-ho, Scholz està tractant de desviar l’atenció de l’airat rebuig de les seves polítiques per part de la majoria social.

Al desembre, la revolta dels pagesos, amb els camioners al seu costat. A les vagues organitzades pels sindicats per a la defensa dels salaris reals en el sector públic (convocada per Ver.di) i dels maquinistes (també per la reducció de la jornada laboral, GdL) els segueixen els anuncis de vaga de les empreses de transport de Berlín (Ver.di) i dels treballadors de la construcció (IG BAU) i impressors (Ver.di); Milers de persones protesten contra els acomiadaments, p. ex. en la indústria proveïdora d’automòbils amb el seu sindicat IG Metall.; les mobilitzacions d’amplis sectors de la població contra els tancaments/privatitzacions d’hospitals no cessen;  així com les manifestacions contra la política d’austeritat contra les escoles i els equipaments juvenils municipals… Malgrat els insults discriminatoris com a “oberts a la llei” per part dels representants del govern, tots els partits i dirigents sindicals i molts membres de la Dien es reuneixen el dia 25 de novembre, El govern l’està utilitzant per a la seva campanya “Tots junts contra la dreta“. Protesten contra la política de guerra del govern federal i la seva guerra social contra el poble. Una manifestació que se silencia. Les manifestacions i accions contra el govern del semàfor són combatudes o parcialment prohibides, els manifestants són castigats i detinguts, les pancartes i els panflets són requisats.

Tanmateix, l’intent del govern i els mitjans de comunicació de desqualificar les protestes camperoles com a “segrestades per la dreta” va quedar en no res. La criminalització de les manifestacions en defensa del poble palestí contra el genocidi del govern de Netanyahu i Israel a Gaza com a “antisemites” es contraresta amb una creixent intimidació. Es produeixen operacions policials violentes

Moviment per al cessament dels bombardejos i l’ aixecament del bloqueig

La resistència a noves entregues d’armes a Ucraïna i a la política de sancions contra Rússia, difamada com a “pro-Putin”, així com la lluita per un “alto el foc immediat”, no van poder ser trencades.

En les manifestacions de milers de persones “contra la dreta“, es veien pancartes que deien: “Contra la política de dreta del govern: retirada de milers de milions per a la guerra, 100.000 milions per a la joventut, educació: la joventut vol viure!”.  O “L’AfD pensa que és de dretes, el govern ¡Promou la política de dreta!”. i “La millor protecció contra la dreta és un Estat socialment just!”. – Cartells que no apareixen als mitjans de comunicació.

Sota aquesta pressió de rebuig, forgen l’arma de la protecció popular.

Demagògia

Mentre el Govern de Scholz condemna els plans d’expulsió dels emigrants de l’AfD, el mateix Scholz demana “deportacions a gran escala” i promou les lleis i mesures corresponents.

Per exemple, anuncia la cínicament titulada “Llei de Millora de la repatriació” per facilitar la deportació de sol·licitants d’asil rebutjats.

I Lindner elogia les retallades en els drets dels refugiats, que finalment haurien de ser expulsats d’Alemanya. En públic, el govern practica així la clàssica “Incitació del poble“. La llei discrimina tots els refugiats que no puguin identificar-se com a refugiats polítics.

La majoria dels refugiats, que fugen de la fam i la misèria, són qualificats de “migrants econòmics“, als quals se’ls nega el dret d’asil.  I, tanmateix, aquests refugiats han estat expulsats de les seves llars per les polítiques bèl·liques i explotadores de l’FMI, la UE i les grans potències imperialistes com Alemanya a través de les dificultats socials i l’amenaça de la fam. 

“Qualsevol que aprovi la Llei de Millora de la Repatriació ha de romandre en silenci sobre els plans de deportació de l’AfD”, va ser la resposta dels manifestants.

Sedició

El govern de Scholz, que dóna suport al govern de Netanyahu en la seva guerra contra el poble palestí amb armes i també financerament, ha de ser considerat corresponsable del genocidi del poble palestí a Gaza.

Les protestes contra Netanyahu i la seva coalició amb els partits feixistes estan creixent entre la mateixa població israeliana. L’economia va a la bancarrota a causa de l’alt cost de la guerra. Fins a un 20 per cent dels empleats van quedar aturats. Però a Alemanya, els assalariats de l’agitació continuen tenint ressò en el camp del govern i en els mitjans de comunicació: “Antisemita” és la qualificació que rep qualsevol que s’atreveixi a donar suport a la campanya militar assassina de Netanyahu i del govern israelià.

Tots junts “contra la dreta“?

Cents de milers de persones estan llestes per sortir als carrers perquè defensen la democràcia, la justícia social i la pau, és a dir, contra la política “de dretes”. “La política de la dreta és retallades socials i guerra“, es llegeix en un cartell.   Segons les últimes enquestes de vot (14% per a l’SPD, 12% per als Verds, 5% per a l’FDP), el rebuig al Govern de Scholz i les seves polítiques ha assolit un màxim històric. El Neue Züricher Zeitung (22.1.2024) comenta: “Les manifestacions massives, en les quals també participen membres del govern, no són un substitut per a la bona política. Sorgeix la sospita que les protestes són benvingudes pel govern federal per tal de desviar l’atenció dels seus propis fracassos. Després de tot, l’escassetat d’habitatges, la misèria educativa, les polítiques migratòries equivocades i la recessió econòmica són tristes realitats a Alemanya. Abordar aquests problemes sens dubte portaria de tornada als anomenats votants de protesta, en el cas de la SD”

Les esperances i la recerca d’una resposta política estan lligades a la fundació del nou partit BSW (al voltant de Sahra Wagenknecht). Mentre s’escriuen aquestes línies, s’està celebrant el primer congrés del partit. Només un partit que es comprometi a satisfer les demandes socials de les masses, que alci la seva veu contra les polítiques bel·licistes del govern a Ucraïna i Orient Mitjà, contra el genocidi a Gaza i contra la guerra social del semàfor contra els seus pot aconseguir que l’AfD ja no es permeti distingir-se com a partit de protesta i atreure vots.

“És la nostra responsabilitat no defraudar les esperances i expectatives que moltes persones estan dipositant en nosaltres, va apel·lar Sahra Wagenknecht en el seu discurs al congrés del partit.

Quines perspectives polítiques obre el nou partit BSW i el desenvolupament del seu programa? “Política Social i Democràcia” ha obert les seves pàgines a aquesta discussió.

Sahra Wagenknecht: 100.000 persones participen en les manifestacions arreu del país

contra la dreta, per la protecció de la democràcia“.

Cada vegada més persones estan preocupades per la democràcia, i molts estan sortint als carrers. Tanmateix, em sembla més que hipòcrita que els polítics del semàfor també participin en aquestes manifestacions, bàsicament es manifesten contra si mateixos, contra els fruits de la seva pròpia política. L’AfD no és tan forta perquè de sobte hi ha molta gent amb punts de vista extremistes de dreta. L’AfD és tan forta perquè la política a Berlín és catastròfica. Per tal de fixar el rumb d’un nou començament polític, va ser fundada l'”Aliança Sahra Wagenknecht” que es reunirà el pròxim dissabte en el seu primer congrés del partit. Percebo un esperit d’optimisme en molts llocs i confio que serem encara més forts i millorarem el nostre país per a millor”. ¡canvi! “Les manifestacions mostren que molta gent està preocupada quan un partit que té extremistes de dreta i nazis a les seves files es torna cada vegada més fort.

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.