Davant la suspensió del Tribunal Constitucional

Declaració del Partit Obrer Socialista Internacionalista – 25 de maig de 2016

(Descarga la versión en catalán o en castellano)

DeclaraPOSI-20160525-cat

Descarga el PDF

Utilitzant novament el Tribunal Constitucional per atacar acords presos pel Parlament de Catalunya, el Govern del PP ha aconseguit la suspensió, entre altres, de la llei 24/2015 aprovada pel Parlament de Catalunya, que establia mesures per afrontar el problema dels desnonaments, i dels talls de llum, aigua o gas, a totes aquelles persones que no poden fer front al pagament de les factures. Malgrat que aquesta llei, aprovada per unanimitat el juliol del 2015, no havia estat desplegada pel Govern de la Generalitat, i malgrat que altres mesures igualment impugnades pel TC no suposaven més que tímides respostes als greus problemes que tenen els ciutadans, no deixa de ser un atemptat a la democràcia. Davant aquesta nova agressió, UGT i CCOO juntament amb les entitats veïnals i altres organitzacions i partits convoquen a manifestar-se el proper dia 29 de maig amb el lema “Els drets no se suspenen. Treball digne, drets socials, democràcia real”.

La defensa de les llibertats i la democràcia, la recuperació de drets, passa per fer fora del govern al PP

No és la primera vegada que succeeix, ni que succeeix només en referència a acords del parlament català. Lleis contra el desnonament aprovades a Andalusia, Navarra, Euskadi o Canàries, han estat impugnades pel TC a instàncies del govern central. Per exemple, el decret-llei aprovat pel govern andalús, que preveia l’expropiació temporal dels habitatges buits, fou recorregut davant el TC pel govern del PP perquè qüestionava el dret a la propietat. És la constatació de que no poden tolerar que es governi –encara que sigui tímidament- en favor del poble treballador.

No hi ha cap dubte: la continuïtat avui del govern del PP i de les institucions heretades del franquisme, constitueixen una rèmora per a la democràcia, un perill constant per les llibertats, i un obstacle per poder defensar els interessos dels treballadors i la majoria social. El mateix Rajoy acaba de comprometre’s per carta a la Unió Europea noves retallades després de les eleccions.

ÉS URGENT ACABAR AMB AQUESTA SITUACIÓ

La continuïtat del règim monàrquic porta a un carreró sense sortida. I la permanència en el govern d’aquells que s’han distingit pel seu despreci de la democràcia, per l’aplicació dels pitjors atacs contra els drets socials i laborals, i per fer bandera de l’enfrontament entre els pobles, representa una càrrega insuportable pels treballadors i per al conjunt de pobles de l’Estat espanyol. És urgent acabar amb aquesta situació, i això és possible si UGT i CCOO, si el conjunt de les organitzacions que parlen en nom dels treballadors i dels pobles uneixen forces i encapçalen la mobilització. Contra les ingerències del TC, i contra totes les suspensions de drets, contra les retallades i per la derogació de les reformes laborals, per garantir el dret a una vivenda i un treball dignes, cal organitzar la mobilització unida.

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.