Mèxic: Més de 32 milions de vots porten a Obrador a la presidència!

(Publicat a la Carta Setmanal 685veure en castellà)

Rebem una notes dels nostres companys de Mèxic sobre els resultats de les eleccions al seu país que suposen un tomb en la situació i en les quals BRUNA (coalició encapçalada per López Obrador) s’ha fet amb la presidència, i la majoria de vots i escons en totes les institucions (Congrés, Senat, ajuntaments…etc)

1 de juliol de 2018: López Obrador ha guanyat la presidència, és un triomf del poble treballador mexicà, un triomf de la nació mateixa!

López Obrador va aconseguir 32 milions de vots, 53 per cent de la votació. Xifres històriques, sense precedents!

El vot emès per la població treballadora del camp, de les petites poblacions, de les ciutats, expressa el profund rebuig de les grans majories del país a la CORRUPCIÓ, LA VIOLÈNCIA, LA POBRESA, LES MESURES DESTRUCTIVES I LES CONTRAREFORMES (educativa, laboral, energètica,…), orquestrades pel RÈGIM DEL PRI-PA al llarg de les passades dècades.

És alhora el rebuig a la política pro imperialista del govern de Peña Nieto, de la màfia del poder que li va servir de graó a Trump durant les eleccions als EE. UU, que accepta la política del mur i de violència contra les famílies de migrants, i de reducció del país a un territori “maquilador” i sobretot, de LLIURAMENT DE LES RIQUESES NATURALS DEL PAÍS Al CAPITAL FINANCER (petroli, aigua, mines,…).

La campanya dels mitjans de comunicació (mentint, buscant confondre i generant por a la gent), els enormes recursos utilitzats en la compra de vots pels partits pilars del règim als quals s’ha integrat plenament el PRD, no han pogut detenir la mobilització en el terreny electoral, de milions i milions del poble treballador.

Comença una quarta etapa, una quarta revolució “pacífica però radical” en la història del poble mexicà, assenyala López Obrador. En efecte, s’inicia una nova etapa en la situació política i social del país els objectius del qual seran segurament recuperar els drets i conquestes que els passats governs han destruït i, sobretot, aconseguir els objectius no aconseguits en les etapes anteriors de la nostra història.

“Autèntica democràcia!”, diu López Obrador, la qual cosa vol dir per als treballadors el dret a dirigir les nostres organitzacions sindicals i el nostre dret a una representació política independent.

Plena sobirania nacional! El que vol dir defensa de les nostres riqueses naturals, defensa dels migrants, rebuig a les amenaces de l’imperialisme recolzant-nos en la mobilització de la població i en la solidaritat dels pobles i treballadors d’Amèrica Llatina i del món.

Sentim que el triomf del poble treballador mexicà i de la nació és també una contribució a la lluita dels pobles d’Amèrica Llatina i el Carib en defensa dels seus drets, en contra de la intervenció (encoberta o descarada) de les potències dominants i del govern de Trump. Sentim alhora que tenim en els propis Estats Units, un potent aliat a la classe treballadora (amb els seus diferents components), en la lluita contra la política imperialista del govern de Trump.

Estiguem alertes enfront de les amenaces que estaran presents en els dies vinents i setmanes. L’amenaça de frau està present per a la imposició de governadors i de diputats i senadors de part del PA-PRD i PRI, és a dir, de la màfia del poder i del control que exerceixen sobre les institucions electorals i les estructures de poder en els estats de la federació.
La conclusió que traiem: Aquest primer triomf del poble i la nació mexicana demana més que mai la necessitat de l’organització de la classe treballadora, independent, en el terreny sindical i en el terreny polític desenvolupant una política de suport a les mesures progressistes que adopti el govern de López Obrador, una política d’unitat amb el partit de López Obrador i amb totes les organitzacions en la lluita per les demandes del poble treballador i per la defensa de la sobirania i unitat de la nació. És hora de parar la política entreguista de la nació!, No a la política de destrucció dels drets i conquestes de la classe treballadora!

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.