El POSI saluda la memoria d’Andreu Nin

Andreu Nin y Wilebaldo Solano

Andreu Nin y Wilebaldo Solano

El Comitè Nacional de Catalunya del Partit Obrer Socialista Internacionalista (Quarta Internacional) saluda la memòria d’Andreu Nin, militant revolucionari assassinat per l’estalinisme ara fa 76 anys, i la de tots els militants revolucionaris que foren assassinats, perseguits, empresonats i/o difamats per la contrarevolució estalinista de dins i de fora del pais, per defensar la revolució social contra el feixisme.

Reivindicar la seva memòria, el seu combat per l’emancipació dels treballadors i dels pobles, és un acte d’estricta justícia que té avui dia un significat polític precís: les noves generacions, la joventut que lluita per un futur que li és negat per la dictadura de la Troika i els plans d’ajust aplicats per tots els governs tan a Barcelona com a Madrid, els treballadors que es resisteixen a pagar les conseqüències d’una crisi que no han provocat, es rebel·len de la mateixa manera que ho varen fer Nin i els seus companys, i obren amb la seva lluita una escletxa d’esperança.

Avui com ahir, els partidaris de la Troika utilitzen la mentida i la falsificació per salvar el sistema capitalista basat en la propietat privada dels mitjans de producció i canvi, i cobrir les seves vergonyes. Així, s’han de retallar les pensions … per salvar les pensions! S’ha d’acomiadar milers i milers de treballadors … per crear ocupació! S’ha d’ajudar als bancs no per a que pugui fluir el crèdit a les families i a la petita i mitjana empresa, sinó per tapar els forats provocats per la seva especulació! Una mentida darrera l’altra.

Fa 75 anys, Andreu Nin i els seus companys del POUM varen tenir la valentia política de dir la veritat en uns moments en els que era més fàcil –i menys perillós- remar a favor del corrent. Varen denunciar la monstruositat política dels judicis de Moscou contra els antics revolucionaris bolxevics. Varen denunciar el curs contrarevolucionari imposat a la classe obrera i a la revolució espanyola pels interessos parasitaris de la burocracia del Kremlin. Quan l’ombra de la repressió i de les campanyes difamatòries aparegueren com a una amenaça real per al seu partit, varen tenir la valentia política de mantenir-se ferms. Per aquesta raó Andreu Nin i altres dels seus camarades varen ser assassinats. I per aquesta raó, Leon Trotski, malgrat les diferències que va tenir amb ell i la direcció del POUM, quan es va assabentar del seu assassinat va declarar que Nin era un “vell revolucionari incorruptible”.

El seu sacrifici no ha estat en va. Les noves generacions han agafat el relleu d’aquella generació de lluitadors incorruptibles i no deixaran passar la política de retallades salarials i de drets, no deixaran passar nous atacs a l’ensenyament i la sanitat públiques, a les pensions. En uns moments trascendentals per al futur dels treballadors i dels pobles de l’Estat espanyol, el nostre reconeixement a la memòria d’Andreu Nin va lligat al desig que els diputats i diputades del Parlament de Catalunya, estiguin a l’alçada de les circumstàncies i tinguin la valentia de dir avui com ahir, que el futur dels treballadors i dels pobles no hi té cabuda en la Constitució monàrquica ni en la Unió Europea, i que cal desempallegar-se de tots els obstacles que impedeixen el camí cap a a la sobirania. Andreu Nin fou un militant obrer internacionalista que defensà el dret d’autodeterminació dels pobles perquè considerava que no era possible l’emancipació social sense l’emancipació nacional, ni l’emancipació nacional sense l’emancipació social. Cal defensar el dret d’autodeterminació davant les falses sortides sobiranistes. Aquest serà sens dubte el millor homenatge que se li farà a Andreu Nin i a tots els militants morts o assassinats en el combat per l’emancipació dels treballadors i dels pobles.

Salut i República

Barcelona, 17 de juny de 2013

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.